Bikefitting Racefiets Weesp - Uitleg

Biking Alternatives is gespecialiseerd in fietsblessures en dynamische fietspositie analyses.

Onze holistische benadering zorgt ervoor dat alle aspecten tijdens onze behandelingen worden onderzocht.

Op deze manier wordt de sporter geheel in kaart gebracht en kan er aan de hand daarvan een cliënt specifiek profiel gemaakt worden.

Zo ontstaat er een overzicht van de krachten en belemmeringen van de sporter. Sportspecifiek en functioneel trainen zijn speerpunten binnen onze behandelingen.

Wij leveren op deze manier zorg voor u op maat.

Met lichaamsmaten (statische meting) kan een goed advies worden gegeven worden more than wat voor jou de juiste framemaat, stuurpenlengte, zadelhoogte en zadelterugstand is. Het is echter mogelijk om een redelijk comfortabele positie te bereiken, maar achieved de onjuiste verhoudingen, zonder dat de fietser zich hiervan bewust is. Een voorbeeld hiervan is een te hoge zadelstand, maar fulfilled minder zadelterugstand. Om uw meest optimale zitpositie te bepalen op de aero racefietsen adviseren we altijd een gespecialiseerde bikefitting te doen. Daarbij bepalen jouw niveau, doelen en lichaam wat jouw optimale fietspositie is. Bikefitting zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsgenot, betere prestaties en minder blessures.

Of je nog nooit van bikefitting of van het beroep bikefitter hebt gehootd, op het instant dat je aan het orienteren bent naar een nieuwe racefiets, ATB of tijdritfiets wil je graag zo goed als mogelijk op je fiets zitten. Bij Bikefitting kan je terecht voor het bepalen van je ideale framegeometrie, de perfecte fietspositie, zadeldrukpuntmeting, voetdrukpuntmeting, fabricatie 3D zolen, aerodynamica meting, poweroptimalisatie, de preventie en behandeling van fietsgerelateerde klachten. Ik heb in mijn wielercarrière dan ook nooit rug- of knieklachten gehad.” Waarmee we meteen de essentie van een goede bikefitting kennen want de juiste fietsmaat en -positie op basis van de individuele biometrie helpt de typische rug- en knieklachten van de fietser voorkomen.

Knieblessures, lage rugklachten, nekklachten, zadelpijn en achillespeesklachten zijn de meest voorkomende blessures bij het wielrennen. Biking alternatives zorgt ervoor dat de wielrenner, triatleet en MTBer en therapeut een gezamenlijk, specifiek en functioneel behandelplan opstellen.

Een Fietspositie Analyse, ook wel ‘BikeFitting' genoemd, is een optimale afstelling van je fiets afgestemd op jouw lichaamsafmetingen. Lage rugpijn ontstaat als het zadel te ver van het stuur zit, omdat de heup dan achterwaarts belast wordt, en hoge rugpijn andersom, dan worden de schouders further belast. Mocht er, ondanks alle genomen maatregelen, nog steeds tijdens het fietsen lage rugpijn optreden probeer dan ook vaak te wisselen van houding doorway de positie van de handen op het stuur regelmatig te wisselen.

Als praktijkeigenaar van Cycling Options en grasp sportfysiotherapeut heeft Lex zijn krachten en interesses gebundeld. Zijn specialisatie richt zich op de preventie, voorlichting en de behandeling van sportblessures. Doorway zijn holistische benadering zorgt Lex voor een cliënt specifiek profiel tijdens zijn behandeling.

Bij een kniefractuur ervaar je doorgaans hevige kniepijn, is opstaan vanuit zittende houding niet langer mogelijk, de knie wordt dik en bij beweging hoor je gekraak, doordat de knie gebroken is; bij een gescheurde knieband is de binnenband, buitenband of kruisband ingescheurd of afgescheurd, waardoor de knie geen stabiliteit meer heeft tijdens het lopen, hierbij is doorgaans geen sprake van Severe pijn of zwelling; als je knie uit de kom schiet, zal de knieschijf zich (vanuit het midden) naar de buitenzijde van de knie verplaatsen, dit gaat gepaard met aanvullende kniefracturen en afscheurende kniebanden; overbelasting van de spier-aanhechtingen en pees-aanhechtingen van de knie veroorzaakt doorgaans pijn, zowel rondom als achter de knieschijf, overbelastingspijn aan de onderzijde van de knieschijf staat ook wel bekend als ‘jumpers knee' of ‘springersknie', overbelastingspijn aan de achterzijde van de knieschijf duidt veelal op ‘patellofemoraal pijnsyndroom'.

By using onze Cycling Alternatives Bikefittingspecialist zullen wij ervoor zorgen dat je comfortabel op de fiets zit waarbij blessures of klachten kunnen worden voorkomen. Alle fietsen worden met het bikefitting systeem aangemeten zodat u altijd op de juiste maat fiets zit. Tijdens het fietsen previous de Good Bicycle zich aan totdat de optimale positie bereikt is. Aan de hand van de gemeten waardes levert Biking Answers een advies over de aan te schaffen sportfiets, zadel en stuur, die het beste matchen achieved de metingen.

Na de 3D lichaamsmetingen worden het optimale stuur en zadel op de Good Bicycle gemonteerd en gaat de sporter fietsen. Ik ben op zoek naar een bikefitting/fietsenwinkel-combi voor de aanschaf van een nieuwe racefiets. Bikefitting is het zoeken naar de optimale fietshouding, vaak op basis van een zogenaamde dynamische meting.

Het is geen garantie, maar wel een goede stap naar meer fietscomfort”, aldus Lex Hoogervorst, die het proces van de Bikefitting graag beschrijft. Een juiste fietspositie is het resultaat van een goede balans tussen het lichaam en de juiste afstelling van de fiets voor dit lichaam. We doen dit op basis van een dynamische fietsmeting in functie van de juiste fietsmaat en verdere afstelling van zadel- en stuurhoogte en schoenplaatjes voor maximaal fietsplezier.

image

Bij Biking Alternatives zijn wij van mening dat een juiste zitpositie op zowel racefiets als mountainbike van het grootste belang is. Een optimale zitpositie voorkomt blessures en verbetert uw prestaties waardoor u meer plezier aan het fietsen zult beleven. Bikefitting zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsgenot, betere prestaties en minder blessures.; Hoewel er allerlei methoden zijn om te bepalen wat een goede afstelling is, is de basisregel om de juiste zadelhoogte te verkrijgen de volgende.

Bedenk wel dat je voor het optimale resultaat met je nieuwe fiets terug moet naar de bikefitter voor de laatste puntjes op de i, want een ander stuur of zadel kan veel uitmaken voor je fietspositie. Bij zwemmen durfde ik zo mezelf ineens weer wel pijn te doen - ik heb bijna anderhalf jaar lang voorzichtig gezwommen, enerzijds omdat ik nog altijd in mijn schouder het restant van de peesontsteking voelde (bijna weg nu) en anderzijds omdat achieved het zwemmen van die lange afstanden, het steunen op het aerostuur van de triathlonfiets en de kracht- en stabiliteitsoefeningen mijn schouders doorlopend zwaar belast waren, en ik ze zeker niet more than het randje wilde duwen.

Heb je last van je rug na of tijdens het fietsen, dan kan je geholpen worden satisfied een betere fietsafstelling, die lage rugpijn vermindert en vaak zelfs voorkomt. 13 Wetenschappers hebben aangetoond dat wanneer fietsers tot uitputting doorgaan, hun hamstrings en kuitspieren geleidelijk aan steeds vermoeider raken, achieved een negatief impact op hun spinale houding, waardoor ze meer risico lopen om rugpijn te krijgen. De hoogte is goed afgesteld als je been tijdens het fietsen bij maximale strekking (achieved het pedaal dus in de laagste positie) licht gebogen is. Als je heupen en onderrug meebewegen als je fietst, dan staat het zadel te hoog.

Die rotatiebewegingen bij het ‘dynamisch' zitten tijdens het fietsen verklaren dus mogelijk waarom lage-rugpijnpatiënten fietsen meestal niet als pijnlijk ervaren. De meeste dokters zullen aan hun rugpijnpatiënten wel gemerkt hebben dat zitten en een licht gebogen houding vaker tot meer pijn leiden dan activiteiten als liggen, lopen en fietsen. Nu wacht ik tot de pijn zo goed als weg is en begin dan weer achieved rustig fietsen en dan hoop ik achieved zooltjes van de podoloog (± two jaar geleden gemaakt) weer rustig te kunnen gaan lopen, Alleen krijg ik van die zooltjes final van mijn hielsporen (± two jaar geleden om die reden gestopt achieved gebruiken van de zooltjes).

Vrouwen gaan door de pijn scheef op hun fiets zitten, weet gynaecoloog Baeyens, waardoor ze rugpijn, kniepijn en final van hun heupen kunnen krijgen.

Dit komt vaak doordat de spieren rondom de knieschijf te slap of te strak zijn waardoor de knieschijf in een niet natuurlijke positie komt te zitten tijden het fietsen. Positief is dat er veel meer in zat dus dat er veel ruimte voor verbetering is. Zwemmen ging fantastic en de eerste three rondes fietsen ook. Als ik een goede race experienced satisfied goed loop onderdeel en dit kwam eruit was ik heel tevreden maar de manier hoe dit is gegaan is echt vervelend en vooral omdat het gewoon je eigen schuld is. Natuurlijk was het warm en natuurlijk mis ik de ervaring van een lange wedstrijd maar ik wilde gewoon te tough terwijl als ik op help you save had gefietst en goed experienced gelopen was ik waarschijnlijk zo een 50 percent uur sneller geweest.

Wat ik hiermee bedoelde is een goede "FM" die adhv een bikefitting een fiets kan opbouwen en het niet erg vindt dat je ergens anders de losse spullen koopt zoals een frameset en groep ed. Zo kun je her en der de benodigde spullen in de aanbieding kopen en een eigen fiets samenstellen precies zoals iemand die zelf een fiets opbouwt. Flexibiliteit en lenigheid, blessuregericht onderzoek indien nodig, framemaat, schoenen, afstelling schoenplaatjes, zitbeenderen, zadel, zadelstand, zadelhoogte, zadel-voor-achter-positie, cranklengte, crankbreedte, stuurbreedte, stand van het stuur, voorbouw, voetcorrectie. Dank zij mijn schoonmoeder ben ik eindelijk terecht gekomen bij Lex Hoogervorst met mijn achillespees klachten Ruim two jaar heb ik niet kunnen hardlopen In die periode ben ik bezig geweest met fysiotherapie en injecties Ik was onder behandeling bij Papendal , toch het zogenaamde sport instituut bij uitstek (?) Daar hebben ze ook shockwave Helaas gaven ze daar aan dat shockwave niet zou helpen voor mijn klacht 2nd impression aangevraagd bij Lex Hoogervorst.

Zit een fabrikant moeite te doen om een goede geometrie uit te denken, gaat een willekeurige fietsenmaker die verprutsen door er een langere stuurpen op te zetten en fulfilled de zitpositie te gaan rommelen.

Jorin Kamps, oefentherapeut mensendieck, heeft een unieke werkwijze neergezet die zeer effectief is voor het behandelen van blessures. Dit is terug te zien in het werken binnen de wereldtop van het fietsen en hardlopen. Hij kijkt op een unieke manier naar het lichaam. Daarbij relateert hij de manier waarop het lichaam beweegt en gebruikt wordt in relatie tot jouw blessure.